Nadzór nad bezpieczeństwem produkcji wołowiny ma w ubojni OSI POLAND FOODWORKS charakter wielostopniowy:
1 |
Pierwszy poziom kontroli to wewnętrzna kontrola wdrożonego i ciągle doskonalonego systemu zapewnienia bezpieczeństwa jakości zdrowotnej żywności (system HACCP), poprzez analizę zagrożeń i krytyczne punkty kontroli oraz kontrola zewnętrzna, niezależna od producenta, sprawowana przez wyspecjalizowane urzędowe organy kontroli. |
2 |
Drugi poziom kontroli to renomowane, międzynarodowe i krajowe standardy bezpieczeństwa żywności, |
3 |
Trzeci poziom kontroli to audyty weryfikujące zgodność ze standardami klienckimi. Przeprowadzane przez niezależnych audytorów jednostek certyfikujących lub audytorów wewnętrznych klienta. Posiadamy
|
4 |
Czwarty poziom kontroli – zapewnia autorski system BQS - Beef Quality Standard. |
5 |
Piąty poziom kontroli – realizują wydziały kontroli jakości i bezpieczeństwa produkcji OSI GROUP, podlegające bezpośrednio europejskiemu zarządowi koncernu, co gwarantuje ich całkowitą niezależność. |
Dzięki wdrożeniu rygorystycznych norm jakości produkcji OSI POLAND FOODWORKS jest dziś dostawcą wołowiny do najbardziej wymagających odbiorców, w tym największych polskich oraz zagranicznych operatorów rynku spożywczego.
OSI POLAND FOODWORKS to także jeden z nielicznych zakładów w Polsce, posiadający certyfikat produkcji i znakowania produktów ekologicznych, który potwierdza zgodność procesu produkcji z wymaganiami Rozporządzenia Rady (WE) 834/2007.