Ubojnia bydła OSI POLAND FOODWORKS prowadzi skup bydła rzeźnego: krów, jałówek, byków, ras mlecznych, mięsnych i mieszanych.
Ubojnia OSI POLAND FOODWORKS posiada możliwość uboju 2000 sztuk bydła tygodniowo. Takie ilości zapewniają nam pozycję jednej z największych krajowych i europejskich ubojni bydła oraz znaczącego w skali Europy dostawcy wołowiny.
Ze względu na strukturę i tradycje hodowli bydła w Polsce, w naszym skupie bydła dominują rasy mleczne: Holsztyńsko-Fryzyjska (czarno-biała, czerwono-biała), Limousine, Charolaise, Siementaler. W ostatnich latach zauważalnie wzrósł skup bydła mięsnego, ras mieszanych oraz czystorasowych (Siementaler, Angus, Hereford, BB Belgijska Błękitno-Biała, Piemiontese, Limousine, Charolaise).
Ze względu na wartości charakterystyczne dla OSI GROUP, a także wymagania naszych odbiorców wołowiny, światowych liderów przemysłu spożywczego, przywiązujemy ogromną wagę do dobrostanu bydła podczas hodowli oraz na etapie transportu i uboju bydła.
To dlatego opracowaliśmy własny, autorski program hodowlany o nazwie „CULTIVATE”, z którego pochodzi zdecydowana większość pozyskiwanego bydła. Aktualnie uczestniczy w nim około 24 369 polskich hodowców, otrzymujących dodatkowe premie finansowe przy sprzedaży bydła.
Jeśli jesteś hodowcą bydła i chciałbyś zapoznać się z warunkami sprzedaży bydła do OSI POLAND FOODWORKS, kliknij tutaj:
Zapraszamy do współpracy!